Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Organizacija

Gradovi domaćini

Gradovi domaćini
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Newsletter
  • RSS

Kostrena

 

foto: Drago Sopta/HNS

 

Ime stadiona: Žuknica
Kapacitet: 2.663
Adresa: Žuknica 7, 51221 Kostrena
Lokalni klub: NK Pomorac 1921
Dimenzije terena: 104,5 x 65 metara

Istočno od Rijeke smjestila se Kostrena, koja odnedavno slovi za općinu s najvećim indeksom razvijenosti u Hrvatskoj. Broji oko 4.200 stanovnika, a uz prirodne ljepote i atraktivne plaže, posvetila se promicanju poduzetništva, stvaranju investicijskih mogućnosti i preduvjetima za održivi gospodarski razvoj. U Kostreni, bogate pomorske tradicije, pronađeni su i rimski ostaci, a sportsku sadašnjost mjesta obogaćuje i NK Pomorac 1921, koji se u sezonama 2001./2002. te 2002./2003. natjecao u Prvoj HNL.

 

Lučko


foto: Arhiva HNS

 

Ime stadiona: Stadion NK Lučko
Kapacitet: 1.311
Adresa: Puškarićeva ulica 122, 10250 Lučko
Lokalni klub: NK Lučko
Dimenzije terena: 101,5 x 66 metara

 

Najčešće spominjano u kontekstu prometnog čvorišta i početka glavne hrvatske autoceste, prema Karlovcu, Rijeci i Dalmaciji, Lučko se nalazi na jugozapadu zagrebačke okolice, a na početku 21. stoljeća bilo je dom za približno 3.000 stanovnika. Svoje ime duguje činjenici da se u 18. stoljeću razvilo kao luka na tada plovnoj Savi. Lučko je važna točka i u zračnom prometu, s obzirom na zračnu luku koja je od 1947. godine do izgradnje Plesa bila gradski aerodrom, a i danas ima više namjena. Na stadionu NK Lučko igrao se i prvoligaški nogomet, u sezoni 2011./2012., nakon čega je klub učvrstio ulogu stabilnog drugoligaša.

 

Rijeka

 

foto: Drago Sopta/HNS

 

Ime stadiona: Rujevica
Kapacitet: 6.036
Adresa: Rujevica 10, 51000 Rijeka
Lokalni klub: HNK Rijeka
Dimenzije terena: 105 x 68 metara

 

Rijeka je glavna hrvatska luka i treći najveći grad u državi (240.000 stanovnika na širem području), smještena u Kvarnerskom zaljevu. Zahvaljujući važnom zemljopisnom položaju, kroz povijest je bila predmet interesa i Talijana i Mađara, a industrijski se razvoj omogućio osnivanje velikih brodogradilišta. Nastala u podnožju Trsata, poznatome po svetištu Majke Božje Trsatske, Rijeka stanovnicima i gostima nudi brojne mogućnosti i događanja, poput šarolikog karnevala, a ujedno je i rodni grad velikana hrvatske kulture Ivana Zajca. Izabrana za europsko kulturno središte 2020. godine, Rijeka je dom istoimenog kluba koji se ove sezone bori za naslov prvaka, a domaće utakmice igra na stadionu Rujevica. Rujevica je sagrađena 2015. godine kako bi zamijenila popularnu Kantridu za vrijeme obnove, a dio je većeg trening-centra. Pripala joj je čast biti domaćin utakmice otvaranja Europskog prvenstva U-17 u Hrvatskoj.

 

Sesvete


foto: Drago Sopta/HNS

 

Ime stadiona: Stadion Sv. Josip Radnik
Kapacitet: 1.045
Adresa: Vladimira Vidrića 7, 10360 Sesvete
Lokalni klub: NK Sesvete
Dimenzije terena: 102 x 67 metara

 

Na istočnom kraju hrvatske prijestolnice smjestile su se Sesvete, koje danas broje više od 70.000 stanovnika te su se već uvrstile među deset najvećih hrvatskih gradova. Najprepoznatljiviji simbol Sesveta barokna je crkva Svih Svetih, a ujedno su i rodni kraj proslavljenog pjesnika Dragutina Domjanića. Rast broja stanovnika te udio mladih jamči daljnji razvoj i napredak, a stanovnici u nogometu mogu uživati na stadionu Sv. Josip Radnik, na kojemu igra drugoligaš Sesvete, bivši Radnik.

 

Varaždin

foto: HNS

 

Ime stadiona: Gradski stadion Varaždin
Kapacitet: 9.300
Adresa: Zagrebačka ulica 94, 42000 Varaždin
Lokalni klub: NK Varaždin
Dimenzije terena: 105 x 68 metara

 

Kao nekadašnji glavni grad cijele Hrvatske, Varaždin je odigrao važnu ulogu u nacionalnoj povijesti, a danas je jedan od nositelja uspjeha i razvoja sjeverozapadnog dijela Lijepe naše. Smješten je na rijeci Dravi, ima približno 50.000 stanovnika, a među znamenitostima ističe se Stari Grad koji je krasio i novčanicu od pet kuna. Varaždinske kulturne manifestacije poput Baroknih večeri i Špancirfesta privlače mnoge, grad je ugostio i svjetske zvijezde poput Boba Dylana i Carlosa Santane, a bogat je sportskim klubovima. Gradski stadion, dom NK Varaždina i NK Varteksa, koji nosi i ime preminulog Anđelka Herjavca, bit će domaćin finalnog dvoboja ovogodišnjeg Europskog prvenstva za uzrast do 17 godina.

 

Velika Gorica


foto: Arhiva HNS

 

Ime stadiona: SRC Velika Gorica
Kapacitet: 3.400
Adresa: Hrvatske bratske zajednice 80, 10410 Velika Gorica
Lokalni klub: HNK Gorica
Dimenzije terena: 105 x 68 metara

 

Na jugoistočnom rubu Zagreba, u nizini Turopolja, Velika Gorica sa svojih se 70.000 stanovnika prometnula u upečatljivu točku ne samo zbog blizine Zračne luke Dr. Franjo Tuđman, već i zbog poslovnih i stambenih mogućnosti. Arheološko nalazište rimske Andautonije, prirodno bogatstvo hrasta i izgradnja u drvu samo su dio zanimljivosti velikogoričkog kraja. Velika Gorica istovremeno je i središte Zrakoplovno-tehničkog zavoda Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Na stadionu u sklopu SRC-a Velika Gorica, izgrađenog za Univerzijadu u Zagrebu 1987. godine te poznatog i pod imenom Radnika - prema preteči današnjeg HNK Gorica - igrao se i prvoligaški nogomet te su održavane brojne druge priredbe.

 

Zaprešić

 

foto: inter.hr

 

Ime stadiona: Stadion NK Inter
Kapacitet: 4.528
Adresa: Vladimira Novaka 25, 10290 Zaprešić
Lokalni klub: NK Inter-Zaprešić
Dimenzije terena: 105 x 68 metara

Zaprešić, treći najveći grad Zagrebačke županije s oko 50.000 stanovnika na širem području, nalazi se sjeverozapadno od Zagreba, u blizini granice sa Slovenijom. Radi se o važnom prometnom središtu čija povijest datira iz rimskog i srednjovjekovnog razdoblja, a u okolnim područjima pronađeni su i neolitski ostaci. Smješten između rijeka Save i Sutle, Zaprešić se ponosi rezidencijom hrvatskog bana Josipa Jelačića u Novim Dvorima, a nudi razne turističke sadržaje. Nogometni klub Inter, prijašnji Inker, osvajač je prvog izdanja Hrvatskog kupa te se etablirao kao važan čimbenik elitnog razreda hrvatskog nogometa. Stadion u sklopu ŠRC-a Zaprešić otvoren je još 1962. godine, a proširen je za potrebe Univerzijade u Zagrebu 1987. godine, da bi 2005. godine - kada se Inter mogao pohvaliti ulogom doprvaka Hrvatske - dobio nove reflektore.

Sljedeća utakmica

Kosovo - Hrvatska

03.11.2023.

Prethodna utakmica

Nizozemska - Hrvatska 1:1

24.05.2023.

Balmazújváros Varósi Stadion, Balmazújváros