Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

Reprezentacija > Muška > U-17

Čestitke izbornika

Bašić: "Ne može se
poželjeti bolja
momčad od ove"

09.05.2017.
Bašić: "Ne može se poželjeti bolja momčad od ove"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • Newsletter
  • RSS

U posljednjem nastupu na Europskom prvenstvu U-17, mladi Vatreni osvojili su bod i dodatno obradovali izbornika Darija Bašića.

Uz prekrasan pogodak Čoline, Hrvatska U-17 remizirala je sa Španjolcima u Kostreni (1:1) te se u pozitivnim notama oprostila od Europskog prvenstva, unatoč kasno primljenom pogotku za poravnanje.

"Šteta, na kraju možemo žaliti za sva tri boda, ali uistinu se moram zahvaliti svojim igračima. Sigurno im nije bilo lako nakon dva poraza, no pokazali su svoju kvalitetu da nikada ne odustaju, što će im biti od velikog značaja za daljnju karijeru. Odigrali su korektnu, discipliniranu utakmicu punu motiva i emocija, a to mogu samo snažne osobe. Čestitam im, makar bi pobjeda bila još veća nagrada", rekao je izbornik Dario Bašić poslije utakmice.

U susretu sa Španjolcima Bašić je promijenio dio početne postave.

"Jako sam zadovoljan cjelokupnim kadrom, čovjek ne može poželjeti imati bolju momčad od ove. Pokazali su sjajne ljudske osobine i presretan sam. Nadam se da smo svi nešto naučili te će se igrači nastaviti razvijati, a u starijim uzrastima ne samo parirati boljim momčadima, nego ih i pobjeđivati. Španjolcima nije problem sastaviti dvije podjednake momčadi, oni su izvrstan skup pojedinaca i izvrsna momčad, no neutralizirali smo ih, koliko god je ritam utakmice pao pri kraju. Na kraju su iskoristili svoje šanse", kaže izbornik.

Na turniru u Hrvatskoj posebno su se istaknuli strijelac David Čolina i vratar Dominik Kotarski.

"Bez obzira na pogodak, Čolina je jedan od najvećih potencijala ove generacije. On igra na visokoj razini i uz ispravljanje nekih grešaka on može biti perspektivno rješenje na svojoj poziciji. Što se Kotarskog tiče, svaka momčad koja nešto želi postići mora imati vratara koji ulijeva sigurnost, a njemu će EP ostati možda i u ljepšem sjećanju nego svima nama", poručio je Bašić.

Kakva je naposljetku završna ocjena nastupa na Europskom prvenstvu? 

"U turnirskom sustavu natjecanja odlučuju sitnice, možemo se pitati 'što bi bilo kad bi bilo', ali općenito gledajući možemo biti zadovoljni svojom prezentacijom. Imali smo vrlo tešku skupinu, i sada treba mirno napraviti analizu te nastaviti putem razvoja. Naš sustav rada funkcionira, premda se neki detalji uvijek mogu mijenjati", zaključio je izbornik Bašić.

Još vijesti